Volg de blogs over de nieuwe Energietuin in Gelderland

16 maart 2023

Volg de blogs over de nieuwe Energietuin in Gelderland

Op een oude vuilstort bij Zelhem, gemeente Bronckhorst, ontstaat in de komende jaren een Energietuin. Bij de ontwikkeling hiervan zijn omwonenden actief betrokken.

Alex de Meijer is vanuit Natuur en Milieu Gelderland procesbegeleider voor de transformatie van de voormalige vuilstort De Langenberg bij Zelhem naar een Energietuin vol duurzame energie én biodiversiteit. Hierbij volgt hij Nando Habraken op en neemt hij ook het stokje over door regelmatig blogs over dit boeiende proces te schrijven.

Aan de slag!

“De Langenberg is een fantastisch terrein. Ik voel vandaag weer hoe bijzonder deze plek is. Een hoge bult is zeldzaam in het Achterhoekse landschap. Als je er bovenop staat, heb je een mooi overzicht over de omgeving. (….) Ik krijg meteen het gevoel dat we hier een heel mooi project van kunnen maken.”

Lees de Blogs:

  • blog 3: 19 april 2022 – Aan de slag met de input van de omwonenden
    Met behulp van de informatie uit de bijeenkomst van 6 april gaan we aan de slag met de eerste schetsen. Hoe kunnen we bepaalde zaken combineren? Hoe kunnen we bestaande waarden behouden of wellicht nog nieuwe toevoegen?Op deze manier voegen we een aantal belangen en ambities toe aan de kaart zonder dat we meteen keuzes maken over het ontwerp zelf. Lees verder
  • blog 1: 16 november 2021 – We kunnen van start
    Vandaag hebben alle partijen van de kerngroep de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dat betekent dat we van start kunnen met de ontwikkeling van Energietuin De Langenberg in Zelhem. Bij deze ontwikkeling wordt de omgeving vanaf het begin betrokken. De ondertekening is dan ook de positieve afronding van een belangrijke fase. Lees verder

Lees meer over deze Energietuin

Meer weten? Neem contact op

Profiel Alex de Meijer

Alex de Meijer

Natuur en Milieu Gelderland