Speurtocht leert kinderen over de reis die Griendtsveen maakt van turf naar zonne-energie

29 september 2023

Speurtocht leert kinderen over de reis die Griendtsveen maakt van turf naar zonne-energie

Speurtocht Energietuin 't Veen in Griendtsveen

Vrijdag 29 september liepen 11 leerlingen van basisschool de Driehoek als allereerste de educatieve speurtocht die start in Energietuin ’t Veen. Met de speurtocht leren kinderen niet alleen hoe zonne-energie werkt, welke planten en dieren er leven in de Energietuin, maar ook over een stuk geschiedenis van het dorp. Door op verschillende plekken stil te staan, volgen ze de reis die Griendtsveen maakte van turf naar zonne-energie.

De aftrap van de speurtocht viel samen met de inhuldiging van zonneweide ’t Veen als officiële Energietuin. Wethouder Thijs Kuipers onthulde daarvoor het informatiebord samen met leerling Naomi van de Driehoek.

Op pad met Zip

Tijdens de educatieve speurtocht maken kinderen kennis met het buitenaardse wezentje Zipp. Zipp is bij ons op bezoek, maar heeft niet voldoende energie om terug te gaan naar zijn planeet. De kinderen kunnen daarbij helpen. Met iedere opdracht die ze oplossen, geven ze Zipp steeds wat meer energie. Met de speurtocht kunnen kinderen op een laagdrempelige manier leren over belangrijke onderwerpen als het klimaat en de natuur. Na afloop van de speurtocht krijgen ze tips mee naar huis, hoe ze daar zelf op een eenvoudige manier aan kunnen bijdragen.

Speurtocht Energietuinen met Zipp

Audiotour voor volwassenen

Naast de speurtocht voor kinderen is er ook een informatieve audiotour voor volwassenen. Beide routes zijn 3,5 km en duren ongeveer 1 tot 1,5 uur. De wandeling is zelfstandig te volgen via de gratis app van Izi Travel met behulp van een mobiele telefoon.

Download de gratis audiotour

Meer lezen over deze Energietuin