Masterclass Natuur in zonneparken in Energietuin Mastwijk

4 november 2021

Masterclass Natuur in zonneparken in Energietuin Mastwijk

Locatie Energietuin Mastwijk

Zonneparken gaan nog te vaak ten koste van natuurwaarden of landschappelijk schoon. Met Energietuin Mastwijk wil de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) laten zien dat dit ook anders kan. We draaien het om en bouwen een zonnepark dat juist meerwaarde creëert voor de natuur. Ga mee met de praktijkexcursie op 17 november!

Worstel jij ook met de vraag hoe je mooie natuur en schone energie kunt laten samengaan? Sluit je dan aan bij onze praktijkexcursie. Trek je wandelschoenen aan, en kom kijken op het terrein waar de NMU samen met o.a. grondeigenaar Afvalzorg, gemeente Montfoort en energiecoöperatie Lek & IJsselstroom werkt aan het vormgeven van een Energietuin: energieopwekking, gecombineerd met natuurontwikkeling en recreatiemogelijkheden. Het beoogde eindresultaat? Een aantrekkelijke en beleefbare tuin, met zoveel mogelijk lokale meerwaarde.

In anderhalf uur zullen projectleider Gerben de Vries en landschapsinrichter Peter de Groot je letterlijk meenemen over het terrein en laten zien hoe hier zonnepanelen en natuur samen ontwikkeld worden. Hoe is dit concept tot stand gekomen? Wat waren de uitdagingen? En wat de successen? Peter de Groot kan als geen ander vertellen hoe je spanning en diversiteit kunt aanbrengen in een landschap.

Napraten in eetcafé De Posthoorn

Tijdens deze excursie behandelen we in korte tijd de natuuraspecten van het zonnepark. Wil je daar over doorpraten? Of wil je meer weten over andere aspecten van het park, zoals de samenwerking met de energiecoöperatie, de gemeente, of de eigenaar van het terrein? Na de excursie is er in eetcafé De Posthoorn gelegenheid om hier met betrokkenen over in gesprek te gaan.

Datum: Woensdag 17 november 2021
Tijd: 15:00-16:30 uur
Locatie: Energietuin Mastwijk i.o., Montfoort
Voor: Energiecoöperaties en andere belangstellenden
Aanmelden: via dit formulier

Praktische informatie

Energietuin Mastwijk is goed bereikbaar met de fiets vanaf stations Woerden en Utrecht Leidsche Rijn (35 minuten fietsen). Op het terrein is beperkt parkeerruimte voor auto’s.
De excursie is buiten in het open veld. Zorg voor goede schoenen, warme kleding en bij regenachtig weer voor paraplu of regenkleding.
De routebeschrijving naar Energietuin Mastwijk vindt je hier op Google Maps. 
Eetcafé De Posthoorn is hier. 

Profiel Gerben de Vries

Gerben de Vries

Natuur en Milieufederatie Utrecht