Inspiratie opdoen bij Energietuin de Noordmanshoek

15 juni 2023

Inspiratie opdoen bij Energietuin de Noordmanshoek

Anton Kleine Schaars vertelt de bezoekers over de voorgeschiedenis van de Noordmanshoek. Foto: Marieke Kijk in de Vegte

Medewerkers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken brachten eind mei een bezoek aan Energietuin de Noordmanshoek. Hiermee wilden ze inspiratie opdoen voor het programma ‘Mooi Nederland’.

Het programma Mooi Nederland van het ministerie werkt aan een gedeeld beeld van de toekomst van ons land en regelt nieuwe concepten voor de inrichting van gebieden. Hierbij gaat men in gesprek om te leren over hoe het landschap er in de toekomst uit moet zien.

Nodige hobbels

Anton Kleine Schaars, voorzitter van Stichting De Noordmanshoek, heette de groep van zo’n 30 medewerkers welkom en schetste in het kort de geschiedenis van de Noordmanshoek. Een groep betrokken vrijwilligers begon in 2016 als werkgroep en vormde later stichting de Noordmanshoek. Met de nodige hobbels hebben ze de burgerparticipatie op poten weten te zetten. Het onderzoek van de stichting naar extra woningbouw op het terrein is een mooi voorbeeld hoe samenwerking met het ambtelijk apparaat in harmonie kan verlopen. In korte tijd kon de gemeenteraad in februari dit jaar goedkeuring geven aan het raadsvoorstel.

Waardering

In het veld kwamen de discussies en vragen goed op gang. Ook kwamen de deelnemers op nieuwe inzichten over hoe dit soort projecten in de toekomst gemakkelijker kunnen verlopen en gestimuleerd kunnen worden. Er was veel waardering voor het mooie plan voor de Energietuin en de vastberadenheid en doorzetting van de stichting om dit plan tot een goed einde te brengen.

Kortom: het was een goed bezoek met interessante gesprekken, waarbij Olst-Wijhe bij het ministerie op de kaart is gezet en misschien de kloof tussen Den Haag en de regio weer wat kleiner gemaakt.

Meer over deze Energietuin

Meer weten? Neem contact op