Energietuinen bij HIER Opgewekt

30 oktober 2020

Energietuinen bij event HIER Opgewekt

Wat maakt een Energietuin nou anders dan andere zonneparken? Hoe combineren ze in de Energietuin Assen-Zuid ecologie en energie binnen een zonneproject? Wat zijn de do’s en don’ts voor energiecoöperaties bij ontwikkeling van een grootschalig project als deze? En hoe maak je dit concept financieel haalbaar?

Deze vragen komen aan de orde in de Webinar ‘Energietuin Assen-Zuid: zonnepark van de toekomst’ tijdens het Event HIER Opgewekt 2020. In de Webinar delen Christiaan Teule en Bram Busstra, die mede aan de wieg staan van de Drentse Energietuin, hun ervaringen die ze tot nu toe hebben opgedaan. De online sessie is op woensdag 18 november van 15.30 tot 16.30 uur.

Over de sprekers

Christiaan Teule is projectleider vanuit Natuur en Milieufederatie Drenthe en is al jaren betrokken bij de ondersteuning van lokale energie initiatieven.

Bram Busstra is bestuurslid van de Energiecoöperatie duurzaam Assen, dit is de bewonerscoöperatie voor energietransitie van onderop in Assen.

Aanmelden

Meld je hier aan voor het evenement HIER Opgewekt. Vanaf 6 november kunnen deelnemers zich inschrijven voor de Webinars.

Het jaarlijkse HIER opgewekt event wordt in 2020 in zijn geheel digitaal georganiseerd