Energietuin De Noordmanshoek vergroent

30 oktober 2023

Energietuin De Noordmanshoek vergroent

vrijwilligers Natuurwerkdag de Noordmanshoek
Vorig jaar gingen vrijwilligers met de schop het veld in om handmatig wilgen te verwijderen.

Een plek voor en door Wijhenaren om te wonen, recreëren en leren, waar op een duurzame manier lokaal voedsel en energie wordt geproduceerd. Dat is het toekomstbeeld voor de Noordmanshoek, de Energietuin van gemeente Wijhe. Dit najaar zetten wij een belangrijke volgende stap: er komt een voedselbospark van 0,9 hectare. En daarbij kunnen we wel wat extra handjes gebruiken!

Een voedselbos om te leren, beleven en eten

Het gaat nu echt van start: Energietuin De Noordmanshoek gaat vergroenen. Op het toekomstig landgoed komt een voedselbos, waar iedereen vrij kan wandelen en de verschillende soorten bomen en struiken kan leren kennen, beleven en proeven. Zo kunnen bezoekers alvast kennismaken het gebied en het voedselbos. Dit najaar worden er zo’n 2.000 bomen, bessenstruiken en heesters geplant, van ruim 60 verschillende soorten! En als alle plannen doorgaan, op termijn nog veel meer.

Vrijwilligers gezocht

Help je ons mee om de bomen en struiken aan te planten? Wij organiseren hiervoor op 18 en 25 november twee gezellige natuurwerkdagen.

De natuurwerkdag is van 10.00 tot 15.00 uur. Je kan kiezen of je alleen in de ochtend of middag komt, of dat je de hele dag meehelpt. Je ontvangt gratis koffie, thee en een lekkere vegetarische lunch. Meld je snel aan, want er is een maximum van 20 vrijwilligers per dag. Mail daarvoor naar denoordmanshoek@hotmail.com

Op de natuurwerkdagen hoeven we niet van nul te beginnen, want op woensdag 15 november gaan leerlingen van de Sint Josefschool de eerste bomen planten tijdens de Nationale Boomfeestdag.

Update verdere ontwikkelingen

Naast de stappen die we gaan maken rondom het aanplanten, zijn we vol in gesprek met de gemeente en SallandWonen voor de rest van de plannen. We verwachten komende maanden meer duidelijkheid te kunnen geven over de tijdslijn en vervolgstappen.

Meer over deze Energietuin

Vragen? Neem contact op