E-magazine | inspirerende plannen Energietuin Assen-Zuid

30 september 2021

E-magazine geeft zicht op de inspirerende plannen Energietuin Assen-Zuid

Hoe realiseer je grootschalige duurzame opwek, zonder af te doen aan landschap en biodiversiteit? Met het concept Energietuinen geven we antwoord op dit belangrijke vraagstuk van de energietransitie. Samen met onze partners onderzoeken we hoe je dat het beste doet: zonne-energie opwekken en een toegevoegde waarde creëren voor het landschap, de biodiversiteit en omwonenden.

Eerste Energietuinen

In Drenthe is de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen met lokale partijen en omwonenden hard op weg één van de eerste Energietuinen van Nederland neer te zetten. En daar zijn we trots op! Om inspiratie te delen, maakte NMF Drenthe een online magazine waarin de plannen voor de Energietuin Assen-Zuid in beeld zijn gebracht.

E-magazine

In het magazine kun je lezen wat een Energietuin is en wat het concept zo bijzonder maakt. Aan de hand van de belangrijkste vuistregels voor een Energietuin: een uitgebalanceerd ontwerp, opwek van duurzame energie, betrokken omgeving, natuur krijgt de ruimte en een leerzame toegankelijke plek, komen alle partners aan het woord. Zij vertellen over hun ervaringen in het ontwerpen van deze Energietuin in Assen-Zuid.

Open het E-magazine

Meer weten? Neem contact op!

Profiel Jannetje Kolijn

Jannetje Kolijn

Natuur en Milieufederatie Drenthe