Boomfeestdag in Energietuin de Noordmanshoek

20 november 2023

Boomfeestdag in Energietuin de Noordmanshoek

Boomfeestdag wordt in 2023 gevierd in Energietuin de Noordmanshoek

De Nationale Boomfeestdag werd afgelopen woensdag met ruim vijftig kinderen van Mijnpleinschool gevierd in Energietuin de Noordmanshoek.

Na de toespraak van wethouder Judith Compagner en provincie afgevaardigde Marijke Hoogeboom droeg Anton Kleine Schaars, een van de initiatiefnemers van de Energietuin, het bomenlied op. Daarna was er een officieel momentje toen de eerste boom werd geplant. In totaal hebben de kinderen 6 notenbomen en 10 zwarte bessenstruiken geplant. Vooraf werden er door de kinderen flink wat wormen uitgeschud over de bodem: goed voor de wortels van de bomen.

Kinderen testen online speurtocht

Na de pauze zijn de kinderen opgesplitst in twee groepen. De ene groep deed allerlei spelletjes, waarmee ze meer leerden over bomen. “Dit is veel leuker dan in een leslokaal zitten,” vertelde een leerling uit groep 8. En de andere groep had een belangrijke taak: het testen van een interactieve speurroute in de Noordmanshoek. Voor de Boomfeestdag is speciaal een pilot van deze app gemaakt, waarbij de kinderen leren over wat er allemaal te vinden is op de Noordmanshoek. “We hebben lekker in de modder kunnen spelen. Het maakt me helemaal niet uit dat mijn schoenen vies zijn”, vertelde een andere leerling van de Mijnpleinschool. De dag werd afgesloten met het krijgen van een speciale medaille en een bloembollenpakket, zodat de kinderen zich deze speciale dag blijven herinneren.

Meer over deze Energietuin

Meer weten? Neem contact op: