Bijzondere mijlpaal voor Energietuinen-partner Griendtsveen

21 februari 2022

Bijzondere mijlpaal voor Energietuinen-partner Griendtsveen

De zonnepanelen van Zonneweide ’t Veen in Griendtsveen zijn eind januari definitief aangesloten en draaiende. Na vier jaar voorbereiding heeft de lokale energiecoöperatie Reindonk energie & co in samenwerking met Wiek 2.0 en diverse andere partijen een prachtig resultaat neergezet.

100% coöperatieve groene stroom

De bijna 4.000 zonnepanelen kunnen ruimschoots in de elektriciteitsbehoefte van heel Griendtsveen voorzien, hiermee is het dorp na ruim 100 jaar weer energieproducent. De groene stroom is bovendien ook nog eens 100% coöperatief.

Voormalig Sportcomplex

De Energietuinen-partner maakt gebruik van het voormalige sportcomplex in Griendtsveen voor de zonneweide waar ook veel ruimte is voor natuur, recreatie, educatie en andere maatschappelijke functies zoals een groene dagbesteding en -verblijf.

Volop plannen

De komende tijd wordt het park in Griendtsveen verder verrijkt met een biodiverse inrichting door zaadmengsels en hagen. Daarnaast komt er een app die het verhaal vertelt ‘van turf naar zon’ over de geschiedenis van het dorp als energieleverancier.  Ook wordt er een uitkijkplatform aangelegd en komen er ter plekke oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s. Halverwege het jaar moeten de plannen zijn uitgevoerd en worden alle betrokken partijen uitgenodigd om het eindresultaat te komen bekijken.

Verder lezen over deze Energietuinen-partner