Bezoek Energietuin de Noordmanshoek tijdens de Open Energiedag op 11 september

2 september 2021

Bezoek Energietuin de Noordmanshoek tijdens de Open Energiedag op 11 september

Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd. Op zaterdag 11 september kun je bij tientallen bedrijven en locaties een exclusief kijkje achter de schermen nemen. Ook Energietuin de Noordmanshoek (in aanbouw) kun je die dag van dichtbij bewonderen.

In mei dit jaar zijn de werkzaamheden voor het zonnepark-deel binnen deze Energietuin gestart. Een eerste stap in de ontwikkeling van de Energietuin Noordmanshoek, een plek speciaal voor de inwoners van Olst-Wijhe. Hier wordt straks niet alleen energie opgewekt, maar je kunt er ook wandelen, kinderen kunnen er spelen en er valt zelfs wat te leren over natuur en energie.

Tijdens de Open Energiedag zal het bestuur van het zonnepark uitleg geven over het zonnepark dat door de energiecoöperatie Goed Veur Mekare is ontwikkeld en geheel in eigendom zal worden geëxploiteerd. Daarnaast leer je op 11 september meer over het idee achter de Energietuin: wat ga je straks zien op deze plek? Bezoekers zijn welkom tussen 10 en 12 uur aan de Jan Meesterweg, 8131 PM in Wijhe.

Lees het interview met de initiatiefnemers in De Stentor

Ontdek de wereld achter het stopcontact en de thermostaat

Door het hele land zijn er bedrijven en locaties die bezoekers verwelkomen. Zo kun je bijvoorbeeld een zonne- of windpark bij jou in de buurt bezoeken of meer leren over een biomassacentrale. Je vindt alle locaties en energiebronnen op de landelijke kaart. Aanmelden hoeft niet, tenzij anders vermeld.

De Open Energiedag is een onderdeel van een bredere campagne (Daar Krijg Je Energie Van) waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst. Daar Krijg Je Energie Van is een initiatief van De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) samen met NWEAHolland SolarEnergie SamenVereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie.

 

Meer weten over Energietuin de Noordmanshoek? Neem contact op met: