Talkshow Zon in Landschap zet Energietuinen in de schijnwerpers

14 oktober 2020

Talkshow Zon in Landschap zet Energietuinen in de schijnwerpers

Het Nationaal Consortium Zon in Landschap organiseerde op 9 oktober haar zesde bijeenkomst. Ditmaal door de coronapandemie in de vorm van een online talkshow die live uitgezonden werd vanaf het Mediapark in Hilversum. Programmacoördinator Sandor Löwik was te gast om over Energietuinen te vertellen.

“Er zijn inspirerende voorbeelden nodig, hoe een zonnepark ook anders kan. Dat is precies waar we met Energietuinen Nederland mee bezig zijn”, vertelt Sandor Löwik. “De Energietuinen hebben niet alleen biodiversiteit hoog in het vaandel staan. Met de drie pilots willen we bereiken dat mensen ook echt iets hebben van ‘wauw’ dit is leuk om heen te gaan. Je kunt erin wandelen, doorheen fietsen en misschien zelf wel varen. Je kunt er dingen beleven en leren. Kortom: je krijgt er letterlijk en figuurlijk energie van. Daarbij vertelt een Energietuin altijd een specifiek verhaal dat kenmerkend is voor het gebied. Op die manier heeft de Energietuin een toegevoegde waarde voor de omgeving.”

Terugkijken
Tijdens de Talkshow worden meerdere onderwerpen besproken die van belang zijn bij zonneparken, zoals ruimtelijke kwaliteit, biodiversiteit en dubbel landgebruik. De gehele uitzending is te zien via de website Zon in Landschap. Bekijk het interview over Energietuinen terug in deel 3 over Biodiversiteit (de eerste 17 minuten van het onderstaande fragment):

https://www.youtube.com/watch?v=3RC52eYGpGQ&feature=youtu.be

Zon in landschap
Het Nationaal Consortium Zon in landschap is een initiatief van ECN part of TNO en richt zich op ondersteuning van grootschalige integratie van zonne-energie in het landschap, zodanig dat dit als ontwerpopgave wordt gezien en de uitvoering zorgvuldig en verantwoord plaatsvindt, en de energietransitie versnelt. 

Tags:

Meer weten over Energietuinen? Neem contact op met:

Profiel Sandor Löwik

Sandor Löwik

Voormalig programmacoördinator Energietuinen