Studenten aan de slag met maatschappelijke verdienmodellen

24 maart 2021

Studenten aan de slag met maatschappelijke verdienmodellen

Een groep van vijf internationale studenten van de ECIU University gaan een onderzoek uitvoeren naar maatschappelijke verdienmodellen in ‘Energy gardens‘, ofwel Energietuinen. De ECIU University is de eerste Europese universiteit waar studenten, docenten en onderzoekers oplossingen bedenken voor real-life uitdagingen.

De uitdaging van Energietuinen is ingebracht door programmacoördinator Sandor Löwik bij de Universiteit Twente (UT) die deelneemt aan de ECIU University. Sandor Löwik is zelf een alumni en oud-medewerker van de UT en beschrijft de challenge als volgt. “Door het toevoegen van recreatie, educatie en natuurontwikkeling aan een zonneweide ontstaat meer maatschappelijke waarde. Deze wordt nu nog onvoldoende vertaald naar economische waarde, waardoor ontwikkelaars nog te weinig potentie zien. Ook voor het beheer en onderhoud van deze extra functies is geld nodig. Vandaar de opdracht aan de studenten om creatieve verdienmodellen te bedenken”.

Challenge accepted

De multi-disciplinaire groep studenten zijn op 1 maart 2021 onder begeleiding van docenten van de Universiteit Twente gestart met deze uitdaging. Het project duurt 20 weken. Op 9 maart 2021 heeft Sandor Löwik een Alumni lezing gegeven. Kijk de lezing hieronder terug.

https://vimeo.com/522237913

Tags:

Meer informatie

Profiel Sandor Löwik

Sandor Löwik

Voormalig programmacoördinator Energietuinen