Ontbijtsessie ‘Energietransitie en biodiversiteit’

7 april 2022

Ontbijtsessie ‘Energietransitie en biodiversiteit’

Voor de vroege vogels organiseerde Energie Nederland dinsdagochtend 12 april een ontbijtsessie ‘Energietransitie en biodiversiteit’. Christiaan Teule, projectleider Energietuin Assen-Zuid, was daarbij te gast.

Plus op de natuur

Christiaan Teule is projectleider van een van de eerste Energietuinen van Nederland. Bij dit zonnepark in Assen-Zuid draagt hij zorg voor de Plus op de natuur. Hiermee wordt getoond dat het kan: een zonnepark ontwikkelen met verbetering van de (lokale) biodiversiteit.

Andere inspirerende sprekers

Dirk Oudes (landschapsarchitect en onderzoeker Wageningen Universiteit) trapt de ontbijtsessie af met de vraagstelling ‘Is een zonnepark een park?’ Hij gaat in op het landschap en de energietransitie. Na het verhaal van Christiaan verdiept Joël Meggelaars (Regulatory Affairs & Stakeholder Management bij Ørsted) zich in het vraagstelling ‘Kan de Noordzee een energiehub worden zonder er een industrieterrein van te maken?’

Kijk de ontbijtsessie hieronder terug en laat je inspireren!

Naast de sessie over ‘Energietransitie en biodiversiteit’, organiseerde Energie Nederland ook twee andere sessies: ‘Kansen voor nieuwe technologieën’ en ‘Wind op land: van probleem naar profijt voor omwonenden’.

 

Meer weten over Energietuin Assen-Zuid? Neem contact op: