Audiotour Energietuin ’t Veen

Audiotour Energietuin ’t Veen

Foto: Leerlingen basisschool de Driehoek doen mee met de speurtocht.

In Energietuin ’t Veen aan de Lavendellaan 31 in Griendtsveen starten twee informatieve routes die gratis te volgen zijn en je meenemen in de reis van turf naar zonne-energie. Je hoort niet alleen hoe zonne-energie werkt, welke planten en dieren er leven in de Energietuin, maar ook over een stuk geschiedenis van het dorp. 

Op pad met Zip

De speurtocht is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar, maar is ook leuk om te doen met het hele gezin. De kinderen maken kennis met het buitenaardse wezentje Zipp. Zipp is bij ons op bezoek, maar heeft niet voldoende energie om terug te gaan naar zijn planeet. De kinderen kunnen daarbij helpen. Met iedere opdracht die ze oplossen, geven ze Zipp steeds wat meer energie. Met de speurtocht kunnen kinderen op een laagdrempelige manier leren over belangrijke onderwerpen als het klimaat en de natuur. Na afloop van de speurtocht krijgen ze tips mee naar huis, hoe ze daar zelf op een eenvoudige manier aan kunnen bijdragen.

Speurtocht Energietuinen met Zipp

Download de speurtocht

Audiotour voor volwassenen

Naast de speurtocht voor kinderen is er ook een informatieve audiotour voor volwassenen. Beide routes zijn 3,5 km en duren ongeveer 1 tot 1,5 uur. De wandeling is zelfstandig te volgen via de gratis app van Izi Travel met behulp van een mobiele telefoon.

Download de audiotour voor volwassenen